Fas halkı Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme girişimlerini protesto etti

  • 11 Haziran 2018
  • 2.135 kez görüntülendi.
Fas halkı Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme girişimlerini protesto etti

Fas’lı bir heyetin İşgal altındaki Filistin topraklarını ziyaret etmesi, Fas halkının yoğun tepkisini beraberinde getirdi.

Tesnim haber ajansının bildirdiğine göre Faslı heyetin siyonist rejim elebaşlarıyla görüşmesini protetso eden Fas halkı, Siyonist rejim ile ilişkileri normalleştirmenin bir suç sayılması gerektiğini duyurdu.

Faslı heyetin Siyonist rejim parlamento üyeleriyle görüşeceğinin duyurulması ardından Fas’ın bazı bölgelerinde Siyonist rejim karşıtı düzenlenen protesto gösterilerinde, Siyonist İşgalci rejimle ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik girişimler kınandı.

Bu bağlamda Faslı siyasi aktivist Kerim Aiş yaptığı açıklamada, “bazı Faslı yetkililer, Siyonist rejimin işgal ettiği topraklara giderek bu rejimle görüşme hedefindedir, oysa ki böylesi görüşmelerin sonucu ortadır. Böylesi ziyaretler Siyonist rejimin Filistinlilere yönelik işlediği cinayetlerin onaylanması anlamındadır”ifadesini kullandı.

Fas yönetimi söz konusu itirazların ardından Faslı heyetin işgal topraklarına düzenlediği ziyaretin şahsi bir ziyaret olduğu ve hükümetle alakası olmadığını ileri sürmüş bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.