Fas İnsan Hakları Teşkilatı: Savaş Suçlusu Peres’in Fas’a Ziyareti, Fas Halkının Duruşuna Aykırıdır

  • 01 Mayıs 2015
  • 1.185 kez görüntülendi.
Fas İnsan Hakları Teşkilatı: Savaş Suçlusu Peres’in Fas’a Ziyareti, Fas Halkının Duruşuna Aykırıdır

Siyonist işgal rejiminin eski cumhurbaşkanı Şimon Peres’in, üç gün sonra 5-6 Mayıs tarihlerinde Fas’ın Merakeş şehrinde gerçekleştirilmesi planlanan Ortadoğu ve Kuzey Afrika Sempozyumu’na katılmak üzere Fas’a yapacağı ziyarete Fas İnsan Hakları Teşkilatı şiddetle tepki gösterdi.

Fas İnsan Hakları Teşkilatı’nın konuyla ilgili olarak bugün (1 Mayıs Cuma) yayınladığı bildiride Peres’in birçok savaş suçunun ve çok sayıda insan hakları ihlallerinin birinci derecede sorumlusu olduğu, Filistin halkına yönelik düşmanca politikanın da fikir babası olduğu vurgulanarak böyle birinin devlet misafiri olarak ağırlanmasının onaylanamayacağı ifade edildi.

Bildiride, Peres’in bir suçlu olduğuna dikkat çekilerek onun kabul edilmesinin siyonist işgalle ilişkilerin normalleştirilmesini kesin bir şekilde reddeden Fas halkının ve onun aktif güçlerinin duruşuna aykırı olduğu dile getirildi.

Fas İnsan Hakları Teşkilatı’nın bildirisinde, Fas devletinin siyonist işgalin ve emperyalizmin ortak olduğu ittifakların toplantılarına ev sahipliği yapmasını da yadırgadıklarını dile getirerek, bu tür ittifakların bölge halklarının kendi geleceğini belirlemesine engel olma amaçlı politikalar ve projeler ürettiğine dikkat çekti.

Bildiride Fas İnsan Hakları Teşkilatı’nın Filistin halkının, haklı ve meşru davasına, işgal altındaki topraklarını özgürlüğüne kavuşturarak bu topraklar üzerinde kendi bağımsız devletini kurmak ve kendi geleceğini belirlemek için sürdürdüğü mücadelesine destek vermeye devam edeceği dile getirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.