Faysal el-Migdad’dan İslam inkılabı rehberine övgü

  • 30 Ağustos 2021
  • 2.129 kez görüntülendi.
Faysal el-Migdad’dan İslam inkılabı rehberine övgü

Suriye Dışişleri Bakanı, İranlı mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, İran İslam İnkılabı Rehberi’ne özel şükranlarını sunarken, İran halkını da, başarılı bir cumhurbaşkanlığı seçimi yaptıkları için tebrik etti.

Fars Haber Ajansı’na göre, Suriye dışişleri bakanı  Faysal el-Mikdad, dün Şam’da İran dışişleri bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’la görüştükten sonra yaptığı açıklamada,  Suriye ve İran İslam Cumhuriyeti’nin birlik içinde olduğunu, teröre ve Suriye’ye dayatılan savaşa direndiğini vurguladı.

İran’ın nükleer programına ve ABD’nin programa yönelik baskısına ve İran’ın yoğun direnişine değinen Suriye Dışişleri Bakanı, bunun  İran halkının iradesinin pes etmeyeceğini kanıtladığını söyledi.

Faysal Mikdad, “İran ve Suriye’nin direnişi, adalet ve özgürlüğü sağlamaya ve bağımsızlığını korumaya çalışan herkes, sonunda terörizmi yenecek ve kimsenin yeteneğimizden şüphe edemeyeceğini kanıtlayacaktır.” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı, ABD’nin Suriye’ye ve İran halkına uygulamaya çalıştığı yaptırımlara atıfta bulunarak, bu yaptırımların insanlık dışı ve ahlak dışı çabalar olduğunu ve bu milletlerin asıl mağdurları olduğunu ancak bunun hem İran hem de Suriye için iktisadi ve kültürel kalkınma yönünde bir fırsat olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.