Faysal Mikdat: Kimyasal Silah Konusu Suriye’ye Karşı Komplonun Bir Parçasıdır

  • 06 Aralık 2019
  • 1.085 kez görüntülendi.
Faysal Mikdat: Kimyasal Silah Konusu Suriye’ye Karşı Komplonun Bir Parçasıdır
 Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, el-Meyadin kanalına verdiği röportajda, Suriye’de herhangi bir kimyasal silah bulunmadığını ve bu konunun Şam’a karşı komplonun bir parçası olduğunu belirtti.
Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, kimyasal silah konusunu, 2013’ten bu yana Suriye’ye karşı komplonun bir parçası olarak nitelendirdi.
Faysal Mikdat, el-Meyadin kanalına verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Suriye’deki ilk kimyasal bombalama Han el-Asel’de silahlı gruplar tarafından gerçekleştirildi ve batı, konuyla ilgili bir araştırma ekibi göndermekten kaçındı.
Araştırma ekibi Han el-Asel’e giderken, Cuber’de kimyasal saldırı gerçekleştiği haberi bizi şaşırttı.
Suriye, Kimyasal Silahların Yasaklanması Teşkilatına katıldı ve bu teşkilat, Şam’ın bütün kimyasal rezervlerini devrettiğini söyledi. Suriye, bu ülkedeki kimyasal silahların imha edilmesi ya da dışarıya gönderilmesi arasında seçim yapacaktı ve biz de yurtdışına gönderme seçeneğini tercih ettik.
Suriye’nin bazı kimyasal rezervlerini elinde bulundurduğunu söyleyen herkes bize bu rezervlerin tam olarak nerede olduğunu söylemelidir. İsrail bu silahlara sahipken, Suriye tamamen kimyasal veya kitle imha silahlarından arınmıştır.
Teröristler Suriye ordusuna karşı kimyasal silahlar kullandılar ve kendi aralarındaki çatışmalarda da bu silahlardan yararlandılar. Batılı ülkeler, Suriye’deki kimyasal silahlar konusunda araştırma yapan ekiple bir toplantı düzenlemeyi reddetti.
Amerika, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nde hakimiyet kurdu ve raporları ve soruşturmaları değiştirdi ve biz bu teşkilat tarafından yayınlanan raporları resmi olarak tanımayacağız. Kimyasal Silahların Yasaklanması Teşkilatı, silahlı gruplarla ve beyaz şapkalılarla koordine kurmak için Türkiye’ye gitti.
Türkiye ve Suudi Arabistan da dahil olmak üzere bazı Arap ülkeleri, terörist grupları kimyasal maddelerle teçhizatlandırdılar ve bu konuda kanıtlarımız var.’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.