Felluce’nin kurtarılmış bölgeleri Irak ordusunca güvenli hale getiriliyor

  • 13 Haziran 2016
  • 702 kez görüntülendi.
Felluce’nin kurtarılmış bölgeleri Irak ordusunca güvenli hale getiriliyor

Irak ordusunun ülkenin el’Anbar eyaletine bağlı Felluce çevresinde terör örgütünden kurtardığı bölgeleri temizleme operasyonları başladı.

El’Alem kanalına göre, Felluce kentinin etrafında bulunan Irak güçleri, bulundukları bölgeleri bir taraftan güvenli hale getirdikten sonra polis güçlerine devrederken, diğer taraftan Felluce’yi tamamen teröristlerden temizleme operasyonlarını da sürdürüyor.

Irak ordusu ve gönüllü halk güçleri, Felluce’ye girdikten sonra şehir etrafında halkın evlerine dönmesi için bir çok yeri güvenli hale getirdi.

Terör örgütünün yerleştirdiği mayın ve diğer patlayıcılar gibi halkın güvenliğini tehdit eden unsurlar Irak ordusunun uzman kadrolarınca dikkatlice bulunup imha edildikten sonra bölgede halka kendi evlerine dönmelerine izin veriliyor.

Iraklı bir komutan el’Alem kanalına yaptığı açıklamada, bölgeyi mayınlardan temizleme faaliyetlerinin gece gündüz demeden sürdüğünü ve en kısa zamanda çok büyük yerlerin güvenli hale getirildikten sonra halkın evlerine dönmelerine izin verileceğini söyledi.

Bilindiği gibi Irak ordusunun Felluce’yi terör örgütünden kurtarma operasyonu 23 mayıs tarihinde başlamış ve bu operasyonlara Irak gönüllü güçleri, Irak ordusu, polis ve aşiret güçleri katılıyor. Bu arada bu süreç zarfında el’Kereme ve el’Saklaviye gibi iki önemli şehir ve etrafındaki onlarca köy de teröristlerden temizlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.