Feribot Kazasında Ölenlerin Sayısı 7’ye Yükseldi…

  • 29 Aralık 2014
  • 831 kez görüntülendi.
Feribot Kazasında Ölenlerin Sayısı 7’ye Yükseldi…

Önceki gün Yunanistan’ın Patra kentinden İtalya’nın Ancona kentine giderken yanan 478 kişilik feribotta kalan yolcular tahliye edildi. Denizden iki kişinin daha cesetlerinin çıkarılmasıyla yangında ölenlerin sayısı yediye çıktı.
“Norman Atlantic” adlı feribotta 422 yolcu ve 56 mürettebat vardı.
Son olarak Kaptan Argilio Giacomazzi, “imdat sinyali” verdikten 36 saat sonra bugün feribotu terk edip kontrolü İtalyan donanması yetkililerine teslim etti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu feribottan 13 Türk vatandaşının kurtarıldığını, ölenlerin arasında Türk vatandaşı bulunmadığını açıkladı.
Civardaki gemilerin, C-130 tipi bir arama uçağının ve helikopterlerin de kullanıldığı arama-kurtarma operasyonu ise kötü hava şartları nedeniyle zorlukla yürütüldü.
‘Çok sayıda kişi denize düştü’
Feribottan kurtarılarak İtalya’nın Bari kentine getirilen bir Türk yolcu, burada İtalyan gazetecilere konuştu. Türk yolcu, “Dört kişinin öldüğünü gördüm. Eminim, gözümün önümdelerdi. İkisinin kadın, ikisinin erkek olduğunu sanıyorum, karanlıkta çok iyi göremedim. Çok sayıda kişi de ne yazık ki denize düştü” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.