Fetih hareketi: ABD’nin açıklaması üye ülkelere şantajdır

  • 21 Aralık 2017
  • 1.099 kez görüntülendi.
Fetih hareketi: ABD’nin açıklaması üye ülkelere şantajdır

Fetih hareketi, ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda yapılacak Kudüs oylaması öncesi diğer BM üyelerini tehdit etmesine tepki gösterdi.

Fetih hareketi sözcüsü Usame el-Kavasimi, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Genel Kurulda Kudüs tasarısına destek verecek ülkeleri “maddi yardımları kesmekle” tehdit etmesine tepki göstererek, bunun üye ülkelere şantaj ve egemenliklerine saldırı olduğunu belirtti.

“BM’ye üye ülkeler egemenlik sahibi ülkelerdir. Çoğunluğu da uluslararası hukukun, ilke ve değerlerin yanındadır.” ifadelerini kullanan Kavasimi, dünya ülkelerinin ABD’nin tehditlerine karşı durmasını temenni etti.

Kavasimi, üye ülkelerin ilke ve değerlerine bağlı kalmasını, uluslararası hukukun ihlal edilerek yerine “orman kanunlarının” getirilmesini isteyen ABD ve İsrail’in şantajlarına boyun eğmemesini de diledi.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley’in, bugün BM Genel Kurulunda yapılacak Kudüs oylaması öncesi diğer ülkelerin diplomatlarına e-posta göndererek “karara karşı oy kullanmamaları” konusunda “üstü kapalı tehdit ettiği” belirtilmişti.

Haley’in, e-posta mesajında “Oyunu vermeyi düşünürken Başkan’ın (Donald Trump) ve ABD’nin bu oyu kişisel bir mesele olarak algıladığını bilmeni istiyorum.” notunu düşmesi dikkati çekmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.