Fetih İçindeki İhtilaflar Batı Yaka Kamplarını Patlamanın Eşiğine Getirdi.

  • 21 Mart 2015
  • 727 kez görüntülendi.
Fetih İçindeki İhtilaflar Batı Yaka Kamplarını Patlamanın Eşiğine Getirdi.

“Artık sükûnet içinde uyumak istiyorum. Otomatik silah sesleri, patlamalar, gecenin son saatlerinde duyduğumuz araç sesleri bizi fazlasıyla rahatsız ediyor.” Cenin Mülteci Kampı sakinlerinden Muhammed Es-Sa’di bu sözleriyle geceleri Cenin’de olup bitenleri özetliyor.

Ortamın artık dayanılmaz boyuta ulaştığını söyleyen Es-Sa’di şöyle diyor: “Şayet bu silahlar Hamas veya İslamî Cihad hareketlerine mensup kişilere ait olsaydı 24 saat içinde tutuklanacaklardı ve silahlarına da el konulacaktı. Ancak bunları yapan Fetih mensubu olunca kimse karışmıyor.”

Es-Sa’di’nin dediklerine katılan Cenin Kampı mültecilerinden Ahmed İvad adındaki vatandaş, kampın doğu tarafında açılan ateşin kimin tarafından açıldığının bilindiğini, bunu yapanların bazen yönetimden yana olduklarını, bazen mesaj vermek için silah sıktıklarını, bazen de hedef gözetmeksizin gelişi güzel ateş açtıklarını ifade etti.

Cenin Mülteci Kampı’nda meydana gelen çatışmalar Nablus’un Belata Kampı’ndaki gibi bir noktaya ulaşmadıysa da, gelişmeler kampların büyük bir patlamanın eşiğinde olduğunu gösteriyor.

Yerel kaynakların ifadesine göre, eylemlere iştirak edenlerden bazıları Mahmud Abbas’ın taraftarı, bir kısmı ise Dahlan’ın taraftarı. Yine çatışmalardan bazıları Fetih içindeki ihtilaflardan kaynaklanırken, bazıları farklı hesaplardan kaynaklanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.