Fetih Üyesi Memurlar, Mahmud Abbas Hükümeti’nin Politikalarını Eleştirdi.

  • 22 Ocak 2015
  • 759 kez görüntülendi.
Fetih Üyesi Memurlar, Mahmud Abbas Hükümeti’nin Politikalarını Eleştirdi.

Fetih Hareketi’nden atılan Muhammed Dahlan yanlısı Fetih üyesi memurlar, Filistin Yönetimi’nin aylık maaşlarından kesinti yapmasını kınadı.

Memurlar, bugün (22 Ocak Perşembe) Gazze kentindeki bir lokantanın önünde düzenledikleri basın toplantısında, hükümetin onlarca memurun maaşını Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın politikalarını eleştiren protesto gösterilerine katıldıkları gerekçesiyle ve memurları korkutmak amacıyla kestiğini bildirdi.

Maaşları kesilen memurlar adına konuştuğunu belirten John Muslih, “Filistin Yönetimi’nin muhalif sesleri susturma siyaseti kapsamında attığı bu adımı kınıyoruz” diyerek, hükümetin Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın protesto gösterileri katılanlara yönelik tehditlerini uyguladığını söyledi.

Filistin Yönetimi’nin kendi memurlarının maaşlarını kesmesinin sorumsuz ve ahlaksız bir davranış olduğunu ifade eden Muslih, maaşın memurun hakkı olduğunu ve maaşla oynanamayacağını belirtti.

İnsan hakları örgütlerinden Filistin Yönetimi’nin benimsediği muhalif sesleri susturma politikasına son vermesi için harekete geçmesini isteyen Muslih, Avrupa Birliği’ni de memurların kesilen maaşlarını geri vermesi için Filistin Yönetimi’ne baskı yapmaya davet etti.

Filistin Yönetimi, Gazze Şeridi’nde Muhammed Dahlan’ı destekledikleri gerekçesiyle 200 kadar memurun maaşlarını kesmiştif

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.