Fetih ve Hamas, Siyonist rejimi çok sert uyardı

  • 12 Ekim 2022
  • 69 kez görüntülendi.
Fetih ve Hamas, Siyonist rejimi çok sert uyardı

Filistin Fetih ve Hamas hareketleri, Siyonistlerin herhangi bir eyleminin Filistinliler tarafından çok sert tepki göreceğini belirterek, Kuran-ı Kerim’in Siyonistler tarafından yakılmasının sonuçları konusunda uyarıda bulundu.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Abdullatif El-Kanu’, bazı yahudi yerleşimcilerin Eski El-Halil’deki bir cami yakınında bazı Kur’an-ı Kerim nüshalarını yakmalarının çok çirkin bir saldırı olduğunu dile getirerek bunun mutlaka karşılığının verilmesi gerektiğini vurguladı.

El-Kanu’ yaptığı yazılı açıklamada yahudi yerleşimci militanların bu yaptıklarıyla havayı iyice kızıştırmak amacıyla ileri gittiklerine dikkat çekti. El-Kanu’, yahudi militanların ve onları destekleyen işgal güçlerinin sergilediği ırkçı tutumun onların doğrudan İslam dinini hedef alan bir din savaşı çıkarma çabası içinde olduklarına delalet ettiğini ifade etti. El-Kanu’, Mescidi Aksa’ya yönelik baskınlarla eş zamanlı olarak Kur’an-ı Kerim nüshalarının yakılmasının Müslümanların duyarlılıklarını hedef alan bir provokasyon niteliği taşıdığını belirtti.

El Fetih hareketinin merkez komitesinin sekreter yardımcısı Sabri Sayedam da, Siyonist rejimin işgal altındaki topraklarda daha fazla asker konuşlandırma çabaları hakkında uyarıda bulundu.

Öte yandan Hamas hareketinin Gazze Şeridi’ndeki siyasi ofisinin başkanı Bassem Naim, Batı Şeria’daki direnişin yoğunlaşacağını belirterek, Siyonist rejimin bir hata yapması ve kırmızı çizgileri ihlal etmesi durumunda  tüm bölgenin alevler içinde kalacağı uyarısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.