FHKC BM Güvenlik Konseyine Sunulan Tasarıyı Reddettiklerini Açıkladı…

  • 21 Aralık 2014
  • 843 kez görüntülendi.
FHKC BM Güvenlik Konseyine Sunulan Tasarıyı Reddettiklerini Açıkladı…

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Arap ülkelerinin karar tasarısı olarak BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan karar tasarısını reddettiklerini açıkladı.

FHKC, bugün (21 Aralık Pazar) yaptığı basın açıklamasında, karar tasarısının Filistin’in 1967’de işgal edilmiş bölgesinde başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasından söz ederken Filistinlilerin yurda dönüş hakları için sürdürülen ulusal mücadelesindeki talepleriyle ve ilkeleriyle çelişkiler taşıdığını, çünkü işgal rejiminin 1967 öncesinde gasp ettiği topraklar üzerindeki gayri meşru hakimiyetine meşruiyet kazandırmak suretiyle yurda dönüş haklarının önünü kapattığını vurguladı.

FHKC’nin açıklamasında Arap ülkeleri adına sunulan karar tasarısının içerik yönünden Filistinlilerin haklarına ve ilkelerine ters düştüğüne dikkat çekildi.

FHKC aynı zamanda FKÖ Yürütme Kurulu’nu Filistin halkının hukuklarının korunması konusunda kesin ve ilkeli duruş ortaya koymak için gerekli açıklamayı yapmaya çağırdı.

Filistin’de İslamî direniş ve ulusal direniş grupları adına daha önce yapılan açıklamalarda da BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan tasarıdaki formülün Filistin halkının haklarını garanti etmediği tam aksine, elleri kolları bağlı, hareket alanı sınırlandırılmış göstermelik bir devlet oyunuyla Filistin halkının haklarının üstünün çizilmesi, bu hakların defterinin kapatılması istendiğine dikkat çekilmişti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.