Fıkıh ve Sosyal Gerçekler Konferansında Müslümanların Vahdetine vurgu

  • 01 Mart 2018
  • 1.067 kez görüntülendi.
Fıkıh ve Sosyal Gerçekler Konferansında Müslümanların Vahdetine vurgu

“3. Uluslararası Fıkıh ve Sosyal Gerçekler Konferansı”na katılan bilim adamları dün Kum kentinde müslümanlar arasında birlik ve dayanışmaya ve İslam fıkhının korunması zaruretine vurgu yaptılar.

İRNA’nın bildirdiğine göre Bu konferansıta bir konuşma yapan Umman yüksek mahkemesi başkan yardımcısı Abdullah Bin Raşid eb-Siyabi, İslam alimlerinin sözlerinin vahdet yönünde olması gerektiğnii hatırlatarak, İslam dünyası alimlerinin bu husustaki rolünün büyük önem taşıdğğını bildirdi.

Türkiye Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş de bu konferansta, İran İslam Cumhuriyetinin büyük din alimlerinin yetiştirildiği önemli bir merkez olduğunu ve İran’ın, İslam aleminde birlik ve dayanışmanın sağlanması yönünde kendi tüm çabasını kullandığını belirterek, yeni dünyada sosyal gerçeklerin dikkate alınması ve İslam toplumlarının sorunlarının dakik olarak belirlenmesinin İslam dünyası alimlerinin yapması gereken önemli bir görev olduğunu bildirdi.

Katar üniversitesi İslami araştırmalar ve şeriat fakültesi dekanı Yusuf Mahmud es-Sıddıki de yaptığı konuşmasında , bugün İslam dünyasının, düşmanlarca oluşturulmuş tefrika ve bölücülük fitnesinden azap çekmekte olduğunu ve İslam dünyası alimlerinin el birliği ederek müslümanların birlik sesini tüm dünyaya duyurmaları  gerektiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.