Filipinler Devlet Başkanı: Ey ABD neden ülkedeki siyahları öldürüyorsunuz?

  • 23 Ağustos 2016
  • 694 kez görüntülendi.
Filipinler Devlet Başkanı: Ey ABD neden ülkedeki siyahları öldürüyorsunuz?

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, uyuşturucuya karşı açtığı savaşta uyguladığı yöntemler nedeniyle ABD ve BM’den kendisine yönelik eleştirilere sert cevap verdi. ABD’yi hedef alan Duterte, “Ey ABD, neden ülkedeki siyahları öldürüyorsunuz? Savunmasız ve teslim halindeyken bile vuruyorsunuz onları” diye tepki gösterdi.

Filipinler’de uyuşturucuya karşı açtığı savaş kapsamında kullandığı sert yöntemleri eleştirilen devlet başkanı Rodrigo Duterte, ABD ve BM’ye çattı. Duerte, ABD ve BM’nin insan haklarını ve hayatını korumak için çaba sarf etmediğini söyledi.

Filipinler’de geçen ay yönetimi devralan ve uyuşturucu ticaretine karşı büyük bir savaş Rodrigo Duterte, düzenlediği basın konferansında ABD ve BM’ye çattı. Son 1 aylık operasyonlarda katı yöntemler kullanan ve 1700’den fazla insanın uyuşturucuyla bağlantıları nedeniyle öldürülmesinin büyütülecek bir şey olmadığını söyleyen Duterte, ABD ve BM’nin kendi insan hakları karnesine bakmaları gerektiğini söyledi.

“Siyahileri isteyerek vuruyorsunuz”
Sputnik’te yer alan habere göre sözlerine ABD’de polisin siyahlara uyguladığı şiddete değinerek başlayan Duterte, “Ey ABD, neden ülkedeki siyahları öldürüyorsunuz? Savunmasız ve teslim halindeyken bile vuruyorsunuz onları. Sayıları kaç olursa olsun, bu tam bir insan hakları ihlali” dedi. Daha sonra Birleşmiş Milletler’e de çatan devlet başkanı, “Bay BM, dünya için ne yaptın? Şimdi saymaya başlasam senin aptal olduğunu gösterecek 5 tane soru üretebilirim” dedi. Duterte, Ortadoğu’daki çok daha ölümcül olan şiddet olayları karşısında suskun kalmakla suçladığı BM ile ilgili olarak “Belki de BM’den ayrılmaya karar vermek zorundayız.” dedi.

“Molozdan çıkan çocuğa da yardım etmediniz”
Geçtiğimiz günlerde Suriye’de evi bombalanan ve molozlardan kurtarılan topraklar içindeki 5 yaşındaki bir çocuğun ambulansta otururken çekilen görüntüsüne değinen Duterte, “ABD, bu çocuk için de hiçbirşey yapmadı. En ufak bir yardım haberi okumadım” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.