Filipinler Devlet Başkanı: Ortadoğu Ülkelerinde Yaşanan Şiddet Olaylarından ABD Sorumludur

  • 05 Eylül 2016
  • 1.012 kez görüntülendi.
Filipinler Devlet Başkanı: Ortadoğu Ülkelerinde Yaşanan Şiddet Olaylarından ABD Sorumludur

Güneydoğu Asya ülkesi Laos’ta düzenlenecek ASEAN zirvesi öncesi Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin Obama çıkışı bu yılki zirvenin hareketli geçeceğinin ilk işareti oldu. Güneydoğu Asya Ülkeler Birliği 2016 Liderler Zirvesi’ne ABD, Hindistan, Çin, Japonya, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerin liderlerinin katılması bekleniyor. Yarınki zirveye katılmak için Laos’a giderken uçakta gazetecilerin sorularına cevap veren Duterte, ABD Başkanı Barack Obama için çok ağır ifadeler kullandı. Duterte, Obama için ‘son of whore’, ‘fahiş… oğlu- sürtüğün oğlu’ ifadesini kullandı.

Haziran ayında göreve gelmesinden bu yana geçen iki ay içinde 2 bin 400 uyuşturucu kaçakçısının öldürüldüğü Filipinler’de uyuşturucu kaçakçıları ile ilgili davranışları için ABD tarafından Duterte’ye uyarı yapılması bekleniyordu.

Çin’in Hangzhou şehrinde gerçekleşen G20 zirvesinde oturum aralarında Filipinler ile ilgili görüş bildiren Obama, Washington yönetiminin Filipinler için uyuşturucu ticaretinini önemli bir sorun olduğunun farkında olduklarını söyledi. “Ancak uyuşturucu kaçakçılarıyla mücadele konusunda Duterte hükümetinin uyguladığı politika konusunda kaygılarımız var” diyen Obama “Uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelenin nasıl yapılacağı konusu hepimiz için ciddi bir şeydir. Bunu doğru şekilde yapmak gerekir” dedi.

Duterte ise Filipinler’de yasa dışı uyuşturucu kaçakçılığını ülkeden tamemen temizleyene kadar ülkeyi kan gölüne çeviremeye devam edeceğini açıkladı. Duterte, “Ülkedeki son uyuşturucu üreticisi öldürülene dek bizim mücadelemiz devam edecek Bunun kökü kazınana kadar daha çok kişi ölecek” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.