Filipinlerde teröristlere ait nakit paralara el konuldu

  • 06 Haziran 2017
  • 1.112 kez görüntülendi.
Filipinlerde teröristlere ait nakit paralara el konuldu

Filipinler askeri güçleri Mindanao’nun Marawi kentini teröristlerden temizleme operasyonunun devamında bir milyon dolar nakit ve 550 bin dolar çek parayla çok miktarda silah ve teçhizat ele geçirdiler.

İRNA’nın verdiği habere göre bu nakit paralar Mindanao’nun Marawi kentinde Sadok mahallesinde teröristlere ait bir evde ele geçirilmiştir. Bu paraların IŞİD terör örgütüne bağlı Maute grubu tarafından harcandığı belirtilmekte.

Yerel kaynaklar ayrıca teröristlere ait sığınaktan çok miktarda M-60 makinalı tüfenk ile M 2033 silahları ve el bombaları ele geçirildiğini bildirdiler.

Öte yandan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Marawi’yi işgal eden IŞİD bağlantılı örgüte mensup teröristleri, ellerindeki rehineleri öldürseler dahi öldürmeleri talimatını verdiği bildirilmekte.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ülkenin güneyindeki Mindanao eyaletinde Marawi kentini 23 Mayıs’tan bu yana kuşatma altında tutan Maute örgütü teröristleri, rehineleri öldürseler bile görüşmeyeceğini açıkladı.

Hükümet verilerine göre, militanlarla ordu mensupları arasında 10 günden uzun süredir devam eden çatışmalarda, cumartesi itibarıyla 120 militan, 38 güvenlik görevlisinin yanı sıra 20 de sivil hayatını kaybetti.

Müslüman Mindanao Özerk Bölgesi (ARMM) Valisi Mujiv Hataman, cuma günü 21.00 itibarıyla Marawi kentinde 3 bin 139 kişinin mahsur kaldığını belirtmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.