Filipinler’in Başkenti Manila’da İmam Humeyni Semineri Düzenlenecek

  • 02 Haziran 2015
  • 924 kez görüntülendi.
Filipinler’in Başkenti Manila’da İmam Humeyni Semineri Düzenlenecek

Mehr Haber Ajansı’nın haberine göre, Filipinler’in başketi Manila’da, İmam Humeyni’nin (ra)  vefatının 26. yıldönümü münasebetiyle  14 Haziran tarihinde “ İmam Humeyni (ra) ve Üçüncü Milenyumda Dini Düşüncenin İhyası”  adlı bir seminer düzenlenecektir.

14 Haziran’da İran Kültür Ateşeliği’nin desteğiyle düzenlenecek olan adı geçen seminerde, Filipinli ve İranlı aydınların yapacakları konuşmalarda, İmam Humeyni’nin şahsiyeti ve üçüncü milenyumdaki rolü ele alınacaktır.

Seminer, İran Büyükelçisi Hüccetülislam Seyyid Haşim Musavi, Uluslararası El-Mustafa (s.a.v) Üniversitesi Başkanı, Filipinli tanınmış birçok sivil ve resmi şahıslar ile Müslüman gruplardan bazıları ve Filipin’de yaşayan İranlılar’ın katılımıyla düzenlenecek.

Bu seminerde, ele alınacak konular arasında, “İmam Humeyni’ye göre kadının toplumdaki yeri”, “İslam düşünürlerine göre müslüman kadının rolü”, “İslam’a göre model veya örnek  kadın”  ve “İran İslam İnkılabı’nda kadının rolü” gibi başlıklar yer alacaktır.

Ayrıca, alınan karara göre, Filipinli araştırmacı ve yazarların bu seminere gönderdikleri makalelerden başarılı bulunanlara, hatıra niteliğinde ödüller verilecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.