Filistin Destek Konferansı Sekreterliği, Siyonist rejimin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını kınadı

  • 22 Ağustos 2022
  • 70 kez görüntülendi.
Filistin Destek Konferansı Sekreterliği, Siyonist rejimin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını kınadı

İran İslami Şura Meclisi Filistin İntifadasını Destekleme Konferansı Daimi Sekreterliği, Siyonist rejimin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını kınayan bir bildiri yayınladı.

Dün (Pazar) Mescid-i Aksa’nın yakılmasının 53. yıl dönümüydü. Bu günde (21 Ağustos 1969), Siyonist “Michael Rohan” Mescidi Aksa’nın doğu revakını ateşe verdi ve bu caminin tarihi minberi de dahil olmak üzere bu revaktaki tüm nesneler yakıldı ve yangın  gümüş kubbeye kadar ulaştı.

Filistin İntifadasını Destekleme Konferansı Daimi Sekreterliği’nin bildirisinde şu ifadelere yer verildi: Mescid-i Aksa, Filistin’in kutsal kalbi ve İslam ümmetinin birlik buluşmasıdır.

Bildiride ayrıca şöyle denildi: Mescid-i Aksa işgal altındaki topraklar içindeki ve dışındaki tüm coğrafyalarda Filistin halkının bağlantı ve ilgi noktasıdır.

Bu bildiride ayrıca ”Siyonist rejimin Mescid-i Aksa bölgesine insani yükümlülükler ve insan haklarını gözeterek ve azami kapasiteyle tekrar eden saldırılarına karşı tüm uluslararası kuruluşların etkin ve caydırıcı önlem ve tedbirler almasını bekliyoruz.” denildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.