Filistin Direniş Grupları: Kudüs’ün Kılıcı kınında değil

  • 25 Mayıs 2022
  • 103 kez görüntülendi.
Filistin Direniş Grupları: Kudüs’ün Kılıcı kınında değil

Filistin direniş grupları Salı gecesi, siyonist yahudi yerleşimciler tarafından Mescidi Aksa’ya yapılan saygısızlığın sonuçları konusunda Siyonist rejimi uyaran bir bildiri yayınlayarak, Kudüs Kılıcı’nın kınından çıktığını bildirdiler.

Filistin direniş hareketleri dün (24 Mayıs Salı) yaptığı açıklamada, işgalcinin ihlallerine gerekli karşılığın verilmesi konusunda izlenecek tutumun belirlenmesi amacıyla, Kudüs’teki gelişmeleri yakından takip etmek üzere daimi bir toplantı halinde olduklarını açıkladı.

Direniş hareketleri yaptıkları ortak açıklamada, “İşgal yönetiminin aşırı siyonist gruplara Mescidi Aksa içinde Telmudi ayinler ve birtakım saçmalıklar yapma izni vermesi, bizim ilkelerimize ve değerlerimize karşı düşmanca tavrın tehlikeli bir şekilde şiddetlendirilmesi, halkımızın ve ümmetimizin duygularının tahrik edilmesi demektir.” ifadesine yer verildi.

Direniş hareketleri, bazı aşırı siyonist grupların Kubbetu’s-Sahra’nın yıkılması ve sözde Siyon Tapınağı’nın inşa edilmesi yönündeki çağrıları sebebiyle de İsrail işgal hükümetini uyardı. Böyle bir şeye kalkışmanın hem tüm Filistin’de, hem Arap dünyasında, hem de bütün İslam dünyasında işgal rejimini şiddetle sarsacak bir depreme yol açacağını hatırlattı.

Direniş hareketleri, bulunduğu her yerde işgal rejiminin karşısında duran Filistin halkına, Mescidi Aksa’yı koruyan, işgal rejiminin oyunları ve çirkin planları karşısında güçlü duvar oluşturan murabıt erkeklere ve kadınlara da şükranlarını iletti.

Siyonist rejim mahkemesi geçtiğimiz Pazar günü siyonist yerleşimcilerin Mübarek Mescidi Aksa’nın avlularında dini ayinlerini serbestçe gerçekleştirmelerine izin veren bir ön karar verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.