Filistin direnişi karşısında Amerika’nın maksimum destek siyaseti yenildi

  • 01 Nisan 2021
  • 3.255 kez görüntülendi.
Filistin direnişi karşısında Amerika’nın maksimum destek siyaseti yenildi

İran İslami şura meclisi Filistin intifadasını destekleyen uluslararası konferans sekreterliği, Filistin halkının direnişinin, Amerika’nın Siyonist rejime maksimum destek ve Arap ülkelerin ihanetinin yenilgiye uğramasına sebep olduğunu belirtti.

Dün Filistin’de 45. Toprak gün nedeni ile İran İslami şura meclisi Filistin intifadasını destekleyen uluslararası konferans sekreterliğinin yayınladığı bildiride, Filistin halkı bugün, her zamankinden daha çok özgürlük ve ana vatanlarına geri dönmek için daha kararlı ve azimli oldukları, buna karşın Siyonistlerin her zamankinden daha aciz olarak dağılma ve düşüş yolunda olduğu bir durumda toprak gününü kutladıkları ifade edildi.

Bildiride şöyle denildi:
Bugün siyonizmin Amerika’nın desteği ve bazı Arap ülkelerin ihanetine rağmen tüm hileleri yenilgiye uğramıştır, direniş ve Filistin halkı güçlü ve çelik irade ile meşru haklarının gerçekleşmesi için önemli adımlar atmıştır.

İran İslami şura meclisi Filistin intifadasını destekleyen uluslararası konferans sekreterliği, Filistin’e destek veren tüm parlamentolara seslenerek, bugünün kutlanmasını, Filistin halkının meşru hakları özellikle tarihi ve dini toprakları ve özellikle kutsal Kudüs şerifin tamamen işgalden kurtarılması için onlara yardım edilmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.