Filistin DireniÅŸinden Arabsat’a ”El Menar” Tepkisi

  • 06 Aralık 2015
  • 1.223 kez görüntülendi.
Filistin DireniÅŸinden Arabsat’a ”El Menar” Tepkisi
İslami Cihad Hareketin, Arabsat uydusu yetkililerinin Lübnan el-Menar televizyonunun uydu yayınlarından çıkarmasını kınadılar.
Filistin Sema haber ajansının bildirdiğine göre Filistin İslami Cihad Hareketi ve HAMAS dün Cumartesi günü bir bildiri yayınlayarak ARABSAT uydusu yetkililerinin Lübnan el-Minar televizyon yayınını bu uydudan çıkarmalarını kınayarak, Arabsat uydusunun, fikir özgürlüğüne karşı girişimlerinin ve özgür haber kanallarının yayınlarının durdurmanın devamında şimdi de direnişe destek veren bir kanalın yayınını durdurduğunu bildirdi.
Filistin Ä°slami Cihad Hareketi, sürekli olarak Filistin halkı ve hareketi yanında yer alan el-Minar televizyonu yayınına son veren Arabsat’ın bu giriÅŸimini kabul edilemez niteleyerek bu giriÅŸimin Filistin halkının haklarının zayi edilmesi yönünde olup, gerçeklerin ifÅŸa edilmesinin engellenmesi olduÄŸunu bildirdi.
Arabsat uydusu geçtiÄŸimiz Cuma günü oisini Lübnan’dan Ãœrdün’e aktardıktan sonra el-Minar ve el-Mayadin televizyonlarının bu uydu üzerindeki yayınını sonlandırmıştı.
Merkezi Arabistan’ın baÅŸkenti Riyad’da bulunan Arabsat uydusu Arap birliÄŸi üyelerine aittir. Bu uydunun %36’lık hissesine sahip olan Arabistan uydu üzerinde kendi siyasetlerini empoze etmektedir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.