Filistin Esirler eski Bakanı Vasfi Kubha’nın aracına saldırı düzenlendi

  • 01 Ağustos 2015
  • 742 kez görüntülendi.
Filistin Esirler eski Bakanı Vasfi Kubha’nın aracına saldırı düzenlendi

Filistin Esirler eski Bakanı Vasfi Kubha’nın aracı dün gece Cenin şehrinde kimliği belirsiz kişiler tarafından yakıldı.

Hamas’ın Batı Yaka’daki önemli liderlerinden biri olan eski bakan Kubha verdiği bilgide, dün gece sabaha doğru saat 02:00 civarında Cenin’deki evinin altındaki garajda bulunan aracına kanun dışına çıkan bazı şahısların molotofla saldırdıklarını, komşuların çıkan yangını ve sesi duymaları üzerine kendilerini uyandırdıklarını söyledi.

Aracın yanması üzerine itfaiyeye haber verdiklerini, gelen ekibin yangını söndürdüğünü, polisin de gelip ifade aldığını belirten Kubha, olaydan Filistinli vatandaşların güvenliğini korumakla sorumlu olan Filistin Yönetimi’nin sorumlu olduğunu hatırlattı.

Olayla ilgili konuşan eski bakan Kubha şunları paylaştı: “İşgal rejiminin casus ve ajanlarına şunları söylemek istiyorum. Ne yaparsanız yapın, ağzımızdan hak ve doğru olan sözün çıkmasına mani olamazsınız. Biz ancak toprağa gömülürken susarız. Mazlumların, mahrumların ve haksızlığa uğrayanların sesi olmaya devam edeceğiz. Hakkın bayrağını kaldırmayı, bu davayı savunmayı, hakkı haykırmayı sürdüreceğiz”.

Şimdiye kadar kendisi, evi ve aracı 38 kez saldırıya uğrayan eski bakan Kubha, Batı Yaka’da işgal rejimine ve bu rejimle işbirliği yapan Filistin Yönetimi’ne karşı ilkeli duruşuyla ve muhalefetiyle biliniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.