Filistin Evkaf Bakanlığı: Geçen Ay Mescid-i Aksa Ve Diğer Camilere 112 Saldırı Düzenlendi…

  • 03 Aralık 2014
  • 783 kez görüntülendi.
Filistin Evkaf Bakanlığı: Geçen Ay Mescid-i Aksa Ve Diğer Camilere 112 Saldırı Düzenlendi…

Filistin Yönetimi’ne bağlı Evkaf ve Dini İşler Bakanı Şeyh Yusuf Ed’is işgal rejiminin çete gibi hareket eden kurum ve kuruluşlarıyla Mescidi Aksa, El-Halil Camii ve diğer camilere yüklenmeye devam ettiğini, camileri sabote ettiğini söyledi. Şeyh Ed’is işgal güçleri himayesinde hareket eden gaspçı Siyonistlerin en son El-Muğiru’l-Kebir Camisi’ne saldırıp camiyi içindeki eşyayla birlikte yaktıklarını, sadece geçen ay içinde 112 saldırının tespit edildiğini ifade etti.

İşgal rejiminin ibadet evlerini hedef almasıyla ilgili bugün basın açıklaması yapan bakan Ed’is, “İşgal rejimi Mescidi Aksa ve Kudüs’e yönelik değişik politikalar yürütmektedir. Bunlarla Mescidi Aksa ve Kudüs’te Müslümanlara ait bir hakkın olmadığı mesajını vermek istiyor. Bunun yanında sürekli Mescidi Aksa’ya baskınlar yaparak Kudüs halkının iradesini kırmak istiyor. Kudüs’te hiçbir şeye sahip olmadıkları duygusunu vermek istiyor, morallerini bozmak istiyor ve maneviyatlarını yıkmak istiyor” dedi.

İşgal rejiminin barış gibi bir derdinin olmadığını belirten Şeyh Ed’is, o nedenle Mescidi Aksa’ya saldırdığını, yeni yerleşkeler inşa ettiğini, toprak gasbını sürdürdüğünü, şehrin tarihi kimliğini bozduğunu, kazılar yaptığını, Filistinlilere ait evleri yıktığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.