Filistin Fetih hareketi cuma günü Kudüs için gösteri çağrısında bulundu

  • 29 Ocak 2018
  • 860 kez görüntülendi.
Filistin Fetih hareketi cuma günü Kudüs için gösteri çağrısında bulundu

Filistin Fetih hareketi, Kudüs kentinin Filistin’in Ebedi Başkenti unvanıyla cuma günü siyonist İsrail ve ABD aleyhinde gösteri düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Filistin Fetih hareketi tarafından yapılan açıklamada, gelecek cuma günü Kudüs’e sahip çıkılması için başta Arap ve İslam ülkeleri olmak üzere dünyanın her yerinde başkentlerde Kudüs’e destek için etkinliklerin düzenlenmesi çağrısı yapıldı.

Fetih hareketi ayrıca gelecek salı gününü 1948 yılı sınırları içindeki Filistin topraklarındaki Filistin halkıyla dayanışma günü olarak açıkladı ve bugünde ırkçı İsrail rejiminin işgalindeki bütün topraklarda gösterilerin düzenlenmesini istedi.

Geçtiğimiz cuma günü  başta Kudüs olmak üzere Filistin topraklarının genelinde terör rejimi İsrail’in Kudüs başta olmak üzere işgalci siyasetleri aleyhinde gösteriler düzenlenmişti.

Bu arada İtalya’nın başkenti Roma’da, Fetih Hareketi’nin 53. kuruluş yıl dönümü kutlandı. Roma’da yaşayan çok sayıda Filistinli ve İtalyanın yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte, Filistin’in İtalya nezdindeki Büyükelçisi Dr. Mai Alkaila ve El Fetih’in İtalya Genel Sekreteri Bassam Saleh birer konuşma yaptı. Etkinliğe katılan Filistinli çocuklar ise ünlü Filistinli şair Mahmut Derviş’in şiirlerini okudu.

Filistin’in İtalya nezdindeki Büyükelçisi Alkaila, “Filistin devletinin tanınması, bizi barışa bir adım daha yaklaştırır. Çünkü bu sayede, iki devletli çözüm desteklenmiş oluyor.” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararına da değinen Alkaila, ABD’nin bir an önce bu tutumdan vazgeçmesini beklediklerini aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.