Filistin Fetih Hareketi, Tony Blair’in İstifasını Olumlu Karşıladı

  • 28 Mayıs 2015
  • 757 kez görüntülendi.
Filistin Fetih Hareketi, Tony Blair’in İstifasını Olumlu Karşıladı

Fetih hareketi merkez komitesi üyesi Tony Blair’in Ortadoğu dörtlü barış komitesinden istifa etmesini olumlu karşıladı.

Mısır’ın el-Yevm’us Sabi internet sitesine göre Filistin Fetin hareketi merkez komitesi üyesi Receb Nebil Şa’s, Tony Blair’in istifası ardından yaptığı açıklamada, Blair’in bu tutumundan çok memnun kaldığını, çünkü Blair’in Filistin için hiçbir şey yapmadığını söyledi.

İngiltere’de yayınlanan Telegraph gazetesi bugün (27 Mayıs Çarşamba) İngiltere eski başbakanlarından Tony Blair’in Ortadoğu Dörtlüsü Özel Temsilciliği görevinden istifa ettiğini yazdı.

Gazetenin internet sitesinde konuyla ilgili yayınlanan haberde, Blair’in 2007 yılından bu yana sürdürdüğü görevinden ayrıldığı ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’a istifasını gönderdiği belirtildi.

Haberde Blair’in istifa sebebi açıklanmazken, işadamı kimliğiyle Ortadoğu Dörtlüsü Özel Temsilcisi olarak diplomatik kimliğinin birbiriyle çeliştiği yönünde eleştirilerin olduğuna işaret edildi.

1991 yılındaki Madrid Konferansı’nın ardından İsrail-Filistin sorununda arabuluculuk yapmak için kurulan Ortadoğu Dörtlüsü Temsilciliği’nde ABD, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Rusya’dan yetkililer bulunuyor.

Tony Blair, bu görevinin yanında aynı zamanda ülkelere ticari konuları da içeren danışmanlık hizmeti verdiği için sıklıkla eleştiriliyordu. Geçen yıl bir grup eski büyükelçi Blair’i bu nedenle Ortadoğu Dörtlüsü Özel Temsilciliği görevinden istifa etmeye çağırmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.