Filistin Fetva Kurumu: Mescid-i Aksa Hiçbir Şekilde Pazarlık Konusu Yapılamaz

  • 20 Mart 2017
  • 1.061 kez görüntülendi.
Filistin Fetva Kurumu: Mescid-i Aksa Hiçbir Şekilde Pazarlık Konusu Yapılamaz

Kudüs’teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, Vakıflar ve İslami İşler Konseyi Başkanı Şeyh Abdülazim Selheb, Kudüs ve Filistin Diyarı Genel Müftüsü ve Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh Muhammed Hüseyin bugün (19 Mart Pazar) Mescid-i Aksa’yla ilgili ortak bir fetva yayınladı.

Filistin tv’ye ulaşan fetvada, İsra Suresi ilk ayetine işaret edilerek, Mescid-i Aksa’nın isra ve miraç mucizesiyle irtibatlı olduğu belirtildi ve Mescid-i Aksa’nın Müslümanların inançlarının bir parçası olduğu hatırlatıldı.

Peygamber Efendimiz’in “Ancak üç mescitte ibadet amacıyla yolculuğa çıkılır: Mescid-i Haram, benim bu mescidim ve Mescid-i Aksa” buyurduğu hadise dikkat çekilen fetvada, Mescid-i Aksa’nın Müslümanların inançlarında Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi ile irtibatlı olduğu ifade edildi.

Fetvada, Mescid-i Aksa’nın sadece Filistin halkını değil dünyadaki tüm Müslümanları ilgilendirdiği dile getirilerek, bu Rabbani hakkın bugün de geçerli olduğu, dolayısıyla Mescid-i Aksa’nın hiçbir şekilde pazarlık ve müzakere konusu olamayacağı, tek bir zerre toprağından taviz verilemeyeceği bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.