Filistin Halk Direniş Aktivistleri, Beytlahim’de Şehit Bakan Ebu Ayn Adına Köy İnşa Etti…

  • 27 Aralık 2014
  • 960 kez görüntülendi.
Filistin Halk Direniş Aktivistleri, Beytlahim’de Şehit Bakan Ebu Ayn Adına Köy İnşa Etti…

İşgal altındaki Batı Yaka’nın güneyinde bulunan Beytlahim şehrindeki Filistin Halk Direniş Aktivistleri, işgale, yerleşim birimleri inşasına ve ırkçı ayırım duvarına karşı mücadele kapsamında birkaç hafta önce Beyytlahim’in Termesiya köyünde bir yürüyüş sırasında işgal askerlerinin saldırısı sonucu şehit olan Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn adına köy inşa ettiklerini duyurdular.

Irkçı Ayırım Duvarı ve Yerleşim Birimlerine Karşı Halk Direniş Komitesi koordinatörü Hasan Bureyce yaptığı açıklamada, onlarca Filistinli aktivistin bugün (17 Aralık Cumartesi) Beytlahim’de Yahudi yerleşkeler inşa etmek için işgalci tarafından gasp edilen topraklar üzerinde Ziyad Ebu Ayn adında bir köy inşa etmeyi başardıklarını söyledi.

Bureyce, aktivistlerin köyü inşa etme çalışmalarına başlaması üzerine bölgeye gelen çok sayıda işgal askeriyle işgal polisinin aktivistleri çembere alıp kuşattıklarını, aktivistlere destek amacıyla ise Filistinlilerin grup grup bölgeye geldiklerini, bakanın anısına ve toprakların gasp edilmesine karşı tepkilerini ortay koymak için köyde kalmaya karar verdiklerini ifade etti.

Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn 10 Aralık’ta Filistin halkıyla birlikte köyde zeytin ağacı dikmek isterken işgal güçlerinin saldırısı sonucu şehit olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.