Filistin Halkı Sokağa Döküldü

  • 03 Kasım 2017
  • 1.224 kez görüntülendi.
Filistin Halkı Sokağa Döküldü

Balfour Deklarasyonu’nun 100’üncü yıldönümü dolayısıyla Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde dün öğle saatlerinde düzenlenen etkinliklere binlerce Filistinli katıldı. 

Ramallah, Nablus, Cenin, Beytlahim, Tubas, El-Halil ve Eriha’da düzenlenen yürüyüşlere katılanlar kent caddelerinde dolaşırken, memurların ve öğrencilerin etkinliklere katılabilmesi için okullar ve resmi daireler tatil edildi.

Yürüyüşe katılanlardan yüzlerce kişi Balfour Deklarasyonu’nu protesto için siyah elbiseler giyerek siyah bayraklar ve Filistin’de Yahudilere vatan vaat eden İngiltere’yi kınayan pankartlar taşıdı.

Göstericilerin ayrıca İngiltere’nin Filistin halkından özür dilemesini isteyen sloganlar attıkları ifade edildi.

Ramallah’taki yürüyüşe katılanlar Şehit Yasir Arafat Meydanı’ndan İngiliz Kültür Merkezi’ne giderek İngiltere’nin Filistin halkından özür dilemesini isteyen mektubu teslim etti.

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu üyesi Vasıl Ebu Yusuf, Filistinlilerin İngilizlerin Yahudilere verdiği sözü reddettiklerini belirterek, Balfour Deklarasyonu’nun hak etmeyenlere verilmiş bir söz olduğunu söyledi.

Ebu Yusuf, İngiliz yargısında Balfour Deklarasyonu nedeniyle İngiltere aleyhinde dava açılması için hukuki hazırlıkların sürdüğünü bildirdi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.