Filistin halkına yönelik baskılarını sürdüren İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs’te 32 Filistinliyi Gözaltına Al

  • 26 Kasım 2018
  • 1.435 kez görüntülendi.
Filistin halkına yönelik baskılarını sürdüren İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs’te 32 Filistinliyi Gözaltına Al

İşgal ordusu bu sabah erken saatlerde Batı Yaka ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskınlar düzenleyerek işgal karşıtı eylemlere katıldıkları gerekçesiyle 32 Filistinliyi gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin bu sabah Kudüs’te Cebel El-Mukebbir, Et-Tur, Vadi El-Cevz, Şufat Kampı, El-İseviyye ve Beyt Hanina’ya baskın düzenleyerek 19 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Ramallah kentinin batısındaki Beyt Lukya beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerinin 17 yaşındaki Ayat İbrahim isimli genç kızı gözaltına aldığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin ayrıca Ramallah’ın batısındaki Beytunya beldesine baskın düzenleyerek kameraman Ahmed Fethi El-Hatib’i ve İdris Es-Sudani isimli genci gözaltına aldığı ifade edildi.

Ramallah’ın kuzeyindeki El-Mezraa El-Ğarbiyye köyünde de işgal güçleri Halid Şefik Ebu Gara’ isimli genci evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin ayrıca Arura köyüne baskın düzenleyerek eski esirlerden Ahmed İhsan El-Hasib’i gözaltına aldığı ve civardaki Bedres köyünde de Mirar ailesinin evlerine baskın düzenlediği belirtildi.

Beytlahim’de Ubade Kuneys isimli genci Ayide Kampı’ndaki evine baskın düzenleyerek gözaltına alan işgal güçleri Beyt Ficar beldesinde de Muhammed Hasan Diriyye isimli genci gözaltına aldı.

El-Halil vilayetinde birçok bölgeye baskın düzenleyen işgal güçlerinin Yatta beldesinden Adem Taha Deacine, Adem Adil Huşiyye ve Zeyd Tevfik El-Cuneydi’yi, Eş-Şuyuh beldesinden Mahmud Verasine’yi, Surif beldesinden Ahmed El-Hur isimli genci gözaltına aldığı öğrenildi.

İşgal güçleri, baskınlarla ilgili yayınladığı bildiride, Yatta ve Beyt Ummer’deki aramalar sırasında silah ele geçirildiğini öne sürdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.