Filistin Halkının Amerika’nın Kudüs Kararına Karşı Direnişi Devam Ediyor: Onlarca Yaralı

  • 17 Şubat 2018
  • 1.261 kez görüntülendi.
Filistin Halkının Amerika’nın Kudüs Kararına Karşı Direnişi Devam Ediyor: Onlarca Yaralı

ABD Başkanı Donald Trump’ın işgal altındaki Kudüs’ü Siyonist rejimin başkenti kabul etme kararını protesto etmek için düzenlenen dünkü Cuma öfkesi gösterilerinde onlarca kişi yaralandı, onlarca kişi de göz yaşartıcı bombaların etkisiyle boğulma tehlikesi geçirdi.

Filistin Kızılay Teşkilatı Batı Yaka’da yapılan gösterilerde 125 kişinin yaralandığını, bunlardan 9’unun gerçek mermi, 35’inin plastik mermi ve 81’inin ise atılan bombalardan çıkan gazlar sonucu yaralandığını belirtti.

Kızılay Teşkilatı yayınladığı açıklamada Batı Yaka’nın birçok şehir, belde ve köyünde gösteri ve yürüyüşlerin yapıldığını hatırlatarak, Ramallah, El-Bire, El-Halil, Eriha, Nablus’un Kefer Kaddum ve Beyta beldelerinde çıkan çatışmalarda onlarca kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Kudüs şehrinde 50 bin kişi Mescidi Aksa’da Cuma namazı kılarken, işgal güçlerinin cami etrafında ve özellikle Eski Belde semtinde olağanüstü tedbirler almaları dikkat çekti.

El-Bire şehrinde çıkan çatışmalarda üç kişi yaralanırken, Ramallah’ın El-Mezrea köyüyle, Bel’in köyünde, El-Halil, Beytlahim, Nablus ve Kalkiliya’da yapılan gösterilere işgal güçleri sert bir şekilde müdahale etti.

Gazze’de ise Cuma namazından sonra sınıra yürüyen ve Amerika’nın kararını protesto eden göstericilere ateş açan işgal güçleri 23 kişiyi yaraladı. Kaynaklar yaralılar arasında durumu ağır olanların olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.