Filistin Halkının İslam İnkılabını Destekleme Komitesi’nin Bahreyn’i kınayan bildirisi

  • 05 Nisan 2021
  • 339 kez görüntülendi.
Filistin Halkının İslam İnkılabını Destekleme Komitesi’nin Bahreyn’i kınayan bildirisi

İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığına bağlı Filistin Halkı İslam İnkılabını Destekleme Komitesi, Bahreyn’in terör rejimi İsrail’in işgalindeki bölgelere bir büyükelçi atama kararını kınayan bir bildiri yayınlayarak, bu girişimi “yüzyılın anlaşmasından yüzyılın casusluğuna” olarak atıfta bulundu.

İranpress Haber Ajansı’na göre, Filistin Halkının İslam İnkılabını Destekleme Komitesi Pazar günü yayınladığı bildiride, ”Uşak ve kendini satmış olan Bahreyn yönetimi, aşağılık ve zayıflığı nedeni ile hain bir eylemde, işgal altındaki Filistin topraklarına büyükelçi atadı. Bu aşağılayıcı girişimlerin bölgedeki işbirlikçi uşak hükümetlerin, özellikle de Bahreyn’deki Al-Halife rejiminin emperyalist ve sulta sisteme olan uşaklığının doruk noktasını göstermektedir” denildi.

Bildiride, Al-Halife rejiminin Batı Asya bölgesindeki bu kanserli tümörün (ırkçı İsrail rejimi) suçlarını görmezden gelmesinin, savunmasız ve mazlum Filistin halkına açık bir haksızlık olduğu vurgulandı.

Bildiride, ayrıca, bu önlemlerin terörist grupların oluşmasına ve Tekfiri hareketlerin uğursuz hedeflerinin gerçekleştirilmesine ve bu kritik dönemde güvensizliğin oluşturulmasına ve Batı Asya ülkeleri arasındaki dostluk ilişkilerinin bozulmasına yol açacağı belirtildi.

Bildiride, ayrıca Kudüs davasındaki ilkesiz ve hain tavırların, bu kanser tümörünün ve onların efendilerinin sadece bölgede değil insanlık dünyasında da çökmesine ve yok olmasına neden olacağına dair hiçbir şüphe bulunmadığı kaydedildi.

Bildiride, dünyanın dört bir yanındaki Filistinli aktivistleri, özgürlükçüleri ve entelektüelleri bu nefret uyandıran eylemler ve politikalar karşısında sessiz kalmamaya ve Kutsal Kudüs ve Filistin idealine ulaşmak için birlikte çalışmaya çağırdı.

Al-Halife rejimi son zamanlarda işgal altındaki Filistin topraklarına büyükelçisi olarak atamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.