Filistin İçişleri Bakanlığı Mısır Askerleri Tarafından Vurulan Genç İçin Soruşturma Başlatılmasını İstedi…

  • 03 Ocak 2015
  • 811 kez görüntülendi.
Filistin İçişleri Bakanlığı Mısır Askerleri Tarafından Vurulan Genç İçin Soruşturma Başlatılmasını İstedi…

Gazze’deki Filistin İçişleri Bakanlığı, Mısır rejiminden dün Mısır-Filistin sınırında Mısır askerleri tarafından vurulan Filistinli genç için soruşturma açmasını ve genci vuranların cezalandırılmasını istedi.

Filistinli genç Zeki El-Hubi’nin (17) askerlerin saldırısı sonucu öldürülmesini şiddetle kınayan Filistin İçişleri Bakanlığı, aşırı güç kullanılan olayın çok tehlikeli bir gelişme olduğuna dikkat çekerek, “Askerler hikmetle davranıp böyle bir olayın gerçekleşmesine mani olabilirlerdi. Çünkü Filistinli genç silahsızdı ve askerler için bir tehlike arzetmiyordu. Gazze halkına uygulanan ambargo neticesinde doğan fakirlik onu sınırı geçmeye zorlamıştır” ifadesini kullandı.

Dün akşam, sınırı geçmeye çalışan dört Filistinli gence ateş açan Mısır askerleri gençlerden birini ağır yaraladı. Rafah’taki Ebu Yusuf En-Neccar Hastanesi’ne kaldırılan Filistinli genç burada hayatını kaybetti.

Olayı itiraf eden Mısır Sınır Kuvvetleri, sınırı geçmeye çalışan dört gence ateş açıldığını, ateş açılması sonucu üç genç teslim olurken, dördüncüsünün yaralandığını duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.