Filistin İnsan Hukuk Merkezi, Gazze Kuşatmasıyla İlgili Bildiri Yayınladı…

  • 01 Şubat 2015
  • 919 kez görüntülendi.
Filistin İnsan Hukuk Merkezi, Gazze Kuşatmasıyla İlgili Bildiri Yayınladı…

Filistin’deki “İnsan” Hukuk Merkezi, işgal yönetiminin 2006 yılı yazından bu yana kuşatma altında bulunan Gazze Şeridi’ni boğma politikasını ve Beyt Hanun Kapısı’ndan geçmek isteyenlerin hiçbir gerekçe olmaksızın gözaltına alınmasını eleştirdi.

İnsan Hukuk Merkezi, bugün (1 Şubat Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. İşgal yönetiminin politikalarının Gazze Şeridi’nde durumu daha da kötüleştirdiğine ve vatandaşların Beyt Hanun Kapısı’ndan çıkış özgürlüğünün kısıtlandığına dikkat çekilen bildiride, son olarak mallarını almak için Beyt Hanun Kapısı’na giden Filistinli işadamı Abdülhakim Melahi Şubeyr’in işgal güçlerince gözaltına alındığına dikkat çekildi.

Filistinli işadamının ticareti yasak olan elektrik telleri ithal ettiği için gözaltına alındığının iddia edildiğini belirten İnsan Hukuk Merkezi, Şubeyr’in daha önceden işgal rejimi Ekonomi Bakanlığı’ndan gerekli tüm izinleri aldığını ve kendisine söz konusu telleri Gazze Şeridi’ne sokabileceğinin bildirildiğini açıkladı.

Bildiride, işadamı Abdülhakim Melahi Şubeyr’e resmi olarak hiçbir suçlama yöneltilmediği ve Filistinli işadamının önümüzdeki hafta Salı günü mahkemeye çıkmasının beklendiği kaydedildi.

Filistinli insan hakları merkezi, işgal yönetiminden Gazze Şeridi ekonomisine darbe vurmaya son vermesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.