Filistin İşçi Sendikaları BirliÄŸi, Uzlaşı Hükümetini İşçilerin Sorunlarını Artırmakla Suçladı…

  • 15 Ocak 2015
  • 1.086 kez görüntülendi.
Filistin İşçi Sendikaları BirliÄŸi, Uzlaşı Hükümetini İşçilerin Sorunlarını Artırmakla Suçladı…

Filistin İşçi Sendikaları Birliği, Rami El-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümetini kurulduğundan bu yana on binlerce işçinin sıkıntılarını görmezden gelmekle ve geçici çalışma programını iptal ederek işçilerin sıkıntılarını artırmakla suçladı.

Birlik BaÅŸkanı Sami El-Amsi, bugün (15 Ocak PerÅŸembe) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, Gazze’deki eski hükümetin işçilere sunduÄŸu geçici çalışma programını uzlaşı hükümetinin iptal ettiÄŸi ve bu kararın binlerce fakir ailenin ekonomik durumunu olumsuz etkilediÄŸi ifade edildi.

İşçilerin geçen yıl Haziran ayında uzlaşı hükümetinin ilan edilmesiyle sıkıntılarının azalacağına dair ümitlendiğini belirten El-Amsi, fakat o dönemde göstergelerin işsizlerin sayısının 160 bine ulaştığına işaret ettiğini söyledi.

Ä°ÅŸgal ordusunun Gazze Åžeridi’ne açtığı son savaÅŸta 500 civarında sanayi tesisinin yıkıldığını bildiren El-Amsi, savaÅŸ ve yıkım nedeniyle iÅŸsizlerin sayısının 200 bine yükseldiÄŸini belirtti.

Uzlaşı hükümetinin işlerini kaybeden işçilerin sıkıntılarını görmezden geldiğini kaydeden El-Amsi, bunun tehlikeli bir gösterge olduğunu ve hükümetin işsizlik oranını düşürmek için hiçbir çaba sarf etmediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.