Filistin İslami Cihad: İsrail uçağının düşürülmesi bölgede oyun kurallarını değiştirdi

  • 14 Şubat 2018
  • 1.171 kez görüntülendi.
Filistin İslami Cihad: İsrail uçağının düşürülmesi bölgede oyun kurallarını değiştirdi

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin İran’daki temsilcisi Nasır Ebu Şerif, Suriye’nin İsrail’e ait bir savaş uçağını düşürmesinin, bölgede oyun kurallarını ve kırmızı çizgileri değiştirdiğini söyledi.

Ebu Şerif, siyonist rejim savaş uçaklarının bu zamana kadar bir çok kez Suriye hava sahasına girdiklerini  ve Suriye’nin bazı bölgelerini bombaladıklarını hatırlatarak,  bunun üzerine Suriye hava savunma sistemlerinin İsrail’e ait bir savaş uçağını hedef alarak düşürdüğünü bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, Nasır Ebu Şerif, Tahran’da dün düzenlenen ‘Filistin ve Gelecek Ufku’ adlı oturumda yaptığı konuşmada,  İsrail savaş uçağının düşürülmesinin, tarihi  bir gün ve Suriye tarihinde de yeni bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Ebu Şerif, batı Arap rejimlerinin terör rejimi İsrail ile ilişkileri geliştirme çabasına da temasla, ”Bazı Arap ülkeleri yanlış yolda gitmekteler ve siyonist rejime karşı düşman olmak yerine bu rejimle ilişkileri kurmaya çalışıyorlar’ dedi.

İran dışişleri bakanlığının kuzey Afrika ve Ortadoğu idaresi başkanı Hamid Rıza Dehkani de, sözkonusu seminerde yaptığı konuşmada, siyonist İsrail rejimi savaş uçağının düşürülmesinin bu rejimin hava gücünün üstünlüğünü kuşku altına aldığını söyledi.

Dehkani, terör rejimi İsrail’in içeride de kimlik ve meşruiyet bunalımı yaşadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.