Filistin Nablus Necah Üniversitesi Öğrencilerinden Fevzi Bişkar Siyonist Rejim ve Abbas Yönetiminin Engellemeleri Sebebiyle Okulunu Bir Türlü Bitiremedi…

  • 30 Aralık 2014
  • 958 kez görüntülendi.
Filistin Nablus Necah Üniversitesi Öğrencilerinden Fevzi Bişkar Siyonist Rejim ve Abbas Yönetiminin Engellemeleri Sebebiyle Okulunu Bir Türlü Bitiremedi…

Arkadaşlarının dört yılda bitirdikleri Nablus Necah Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni Fevzi Bişkar yedi yıldan beri bitiremedi. Çünkü siyonist işgal yönetiminin işgalci askerleri, polisleri ve Mahmud Abbas yönetiminin güvenlik görevlileri okuluna devam etmesine fırsat vermiyor. Okulda hocalarını dinlemek için harcadığı vakit kadarını, belki biraz daha fazlasını işgal rejiminin askerlerinin, polislerinin yahut istihbarat elemanlarının ve Mahmud Abbas’ın güvenlik görevlilerinin karşısında hesap vermek için harcamak zorunda kalıyor.

Fevzi Bişkar’ın tek bir suçu var; okulda arkadaşlarını örgütlemek, onların sosyal faaliyetlerine, kültürel etkinliklerine öncülük etmek. Bu amaçla Öğrenci Birliği Meclisi’ne üye olmuş. O yüzden bir türlü tutuklamalardan, sorgulamalardan fırsat bulup da öğrenimi tamamlama, iş hayatına atılma imkânı elde edemiyor.

Fevzi Bişkar’ın öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinliklerini organize eden mecliste yer almasının suç sayılmasının bir sebebi var tabii. O da İslâmi harekete, Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)’ın üniversite öğrencileri arasındaki örgütlenmesini temsil eden İslâmî kitleye mensup olması.

Bişkar son olarak da Abbas’ın polisleri tarafından 23 Aralık tarihinde yani bundan tam bir hafta önce gözaltına alındı. Abbas’ın polisleri gece yarısında, ailesiyle birlikte kaldığı eve baskın düzenlediler. Arama iddiasında bulunan polislerin, evin bütün eşyalarını darmadağın etmede ve insanlara gösterdikleri kabalıkta işgalci askerlerden hiçbir farklarının olmaması dikkat çekiciydi.

Polisler böyle vandalist yöntemle evin altını üstüne getirdikten sonra Fevzi Bişkar’ı ve kişisel bilgisayarını alıp götürdüler.

Baskının ve tutuklamanın bu kez Abbas’ın polisleri tarafından gerçekleştirilmesi nöbetin bu kez onlarda olmasından kaynaklanıyordu. Çünkü bir önceki tutuklama işgal rejiminin silahlı güçleri tarafından gerçekleştirilmişti.

Siyonist işgal rejimiyle Abbas yönetimi arasındaki güvenlik işbirliği de işte böyle bir şey!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.