Filistin Sabirin Hareketi: İran Direniş Ekseni’nin başı ve Filistinli grupların koruyucusudur

  • 01 Ocak 2017
  • 952 kez görüntülendi.
Filistin Sabirin Hareketi: İran Direniş Ekseni’nin başı ve Filistinli grupların koruyucusudur

“Elimizdeki bilgiye göre tüm Filistinli gruplar İran İslam Cumhuriyeti ile sağlam ilişkilere sahiptir ve hepsi İran tarafından himaye ve yardım görmektedir. Zira İran, Filistin’i askeri zeminde somut olarak himaye eden dünyadaki tek ülkedir.”

Gazze’de üslenen Sabirin Hareketi lideri Hişam Salim, el-Akhbar gazetesine bir röportaj vererek son gelişmeleri değerlendirdi. Bu röportajın Fars News’te yayınlanan kısmının çevirisini sunuyoruz:

Hişam Salim 20 yılı aşkın bir süredir siyonist rejimin takibinde yer alıyor ve İkinci İntifada’nın başlangıcından (2000 yılı) bu yana birkaç suikast teşebbüsünü sağ salim atlatmayı başardı.

Sabirin Hareketi, siyonist rejimin 12 Haziran 2014 tarihli Gazze saldırısından iki ay önce kuruluşunu resmi olarak ilan etmiş ve bu hareketin belirli bir kişi ya da kişilerce kurulmadığını, grubun siyonist işgalciler karşısındaki direnişin vacip olduğuna inanan büyük bir tahsilli savaşçı ve mücahid topluluğunun çabalarından doğduğunu vurgulamıştı.

– Direniş Ekseninin Filistin dışındaki temel unsurlarıyla; yani Hizbullah, İran ve Suriye ile olan ilişkinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

– Biz kendimizi Direniş Ekseninin bir parçası biliyoruz. Bu eksen Filistin davasını, halkını ve direnişini himaye ediyor ve tüm gücüyle Filistin’in kurtuluşu için çaba gösteriyor. Bugün İran’ın Direniş Ekseninin başında olduğunu ve Filistin’in özgürleşmesi hedefiyle tüm grupları desteklediğini görüyoruz. Bizim ve tüm Direniş Ekseni unsurları arasındaki ilişkilerin güçlü olmasını umarız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.