Filistin, Sudan’ın İsrail rejimi ile normalleşmesini kınadı

  • 24 Ekim 2020
  • 539 kez görüntülendi.
Filistin, Sudan’ın İsrail rejimi ile normalleşmesini kınadı

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas dün (23 Ekim Cuma) akşam yaptığı açıklamada Sudan’ın siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme kararını sert bir dille kınadı.

Hamas açıklamasında bu kararın Sudan’ın halkına, tarihine, konumuna ve Filistin davasına ve direnişine destek vermiş bir devlet olarak kimliğine yakışmadığını dile getirdi.
Hamas açıklamasında; “Bu aşağılayıcı ve utanç verici normalleştirme kararına karşı kınamamızı, tepkimizi ve tiksintimizi dile getiriyoruz.” dedi.
Açıklamada; “Kahraman Filistin halkımız ve onunla birlikte bütün Arap ve İslam toplumları ve dünyanın bütün özgürlükçüleri Sudan hükümetinin siyonist düşmanla ilişkileri normalleştirmeyi kabullenmesi haberini büyük bir şok, kınama ve tepki ile karşılamıştır.” denildi.
Hamas köklü Sudan halkını normalleştirmenin bütün şekillerine karşı savaşmaya, bu suçlu düşmanla her ne şekilde olursa olsun ilişki kurulmasını kabul etmemeye çağırdı.
Bu arada Filistin özerk teşkilatı da yayınladığı bildiride Sudan’ın korsan rejim ile ilişkileri normalleştirmesini kınadı.
Amerika başkanı Trump dün Beyaz Saray’dan Sudan ve Siyonist rejim ilişkilerinin normalleştiğini duyurdu. Amerika, Siyonist İsrail rejimi ve Sudan geçiş hükümeti bu bağlamda ortak bir bildiri yayınladılar.
Sudan Ümmet Partisi başkanı Sadık el-Mehdi de dün yayınladığı bildiride ülkenin askeri yöneticileri ve geçiş hükümeti yetkililerini bu kararın sonuçları hakkında uyarıda bulundu.
Arap rejimlerin İsrail ile ilişkileri normalleştirme çalışmaları, İsrail rejiminin yıllardan beri Filistinlileri bastırdığı, bir çok Arap-İslami beldeleri işgal ettiği bir ortamda gerçekleşiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.