Filistin Yönetimi Güvenlik Birimleri 5 Kişiyi Gözaltına Aldı…

  • 25 Şubat 2015
  • 904 kez görüntülendi.
Filistin Yönetimi Güvenlik Birimleri 5 Kişiyi Gözaltına Aldı…

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri, siyasi nedenlerle baskılarını sürdürerek Batı Yaka’da aralarında bir gazetecinin de bulunduğu beş kişiyi gözaltına aldı ve Beytlahim’de iki kişinin gözaltı süresini uzattı.

Ramallah vilayetinde Genel İstihbarat birimi Kuber beldesi sakinlerinden eski esir Cevdet Meşal’i ifade vermeye davet bahanesiyle gözaltına aldı. Cevdet Meşal’in daha önce de siyasi nedenlerle birkaç kez gözaltına alındığı, eski esirlerden Enes Meşal ve Yusuf Meşal’in kardeşi olduğu belirtildi.

El-Halil vilayetinde ise Koruyucu Güvenlik birimi gazeteci Muntasır Nassar’ı ifade vermeye davet bahanesiyle gözaltına aldı. Aynı birimin Dura kentinden Mahmud Musa Rabi’yi de gözaltına aldığı ve bilgisayarına el koyduğu bildirildi.

Koruyucu Güvenlik birimi Firas El-Yemeni isimli gencin gözaltı süresini 15 gün süreyle uzatırken, Filistin Yönetimi mahkemesi de gazeteci Esyed Imrane’nin gözaltı süresini 24 saatliğine uzattı.

Aynı birim, Kalkiliya vilayetinde de eski esir Emced Nevfel ve kardeşi Yunus Nevfel’i kentteki işyerlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.