Filistin’de Son 24 saatte 23 direniş eylemi… Bir işgalci öldü, 48 işgalci yaralandı

  • 25 Kasım 2022
  • 64 kez görüntülendi.
Filistin’de Son 24 saatte 23 direniş eylemi… Bir işgalci öldü, 48 işgalci yaralandı

Filistin’in Batı Şeria bölgesinde ve işgal altındaki Kudüs’te işgale karşı direniş eylemleri artarak devam ediyor.

Filistin Bilgi Merkezi’nin yayınladığı son günlük rapora göre, raporun hazırlanması öncesindeki son 24 saat içinde işgal hedeflerine yönelik 23 direniş eylemi gerçekleştirildi. Bu eylemlerde 1 işgalci öldürülürken, 3’ü çok ağır durumda olmak üzere 48 işgalci de yaralandı.
Gerçekleştirilen eylemlerin başında Kudüs’teki iki bombalama eylemi ve ateş açma eylemleri yer alıyor. Ayrıca işgal güçleriyle çatışmalar ve yerleşimci çetelere mensup teröristlerin araçlarının taşlanması gibi farklı direniş eylemleri de gerçekleşti.
İşgal rejimi yetkililerinin en son verdiği bilgilere göre Kudüs’te gerçekleştirilen çifte bombalama eyleminde 1 işgalci öldürülürken, 47 işgalcinin de yaralandığı tespit edildi.
Filistinli gençler Kalkilya’nın El-Funduk kasabasında yerleşimci çetelerin baskınlarını engelledi ve onların araçlarını taşladılar. Burada da bir yerleşimci terörist yaralandı.
Yerleşimci çetelerin Nablus yakınında Yusuf’un Kabri bölgesine baskın düzenlemeleri de şiddetli çatışmalara neden oldu. Filistinli gençler işgal güçlerinin ve onların himayesindeki yerleşimci çetelerin üzerine molotof kokteylleri ve patlayıcılar attılar. Gerizim Dağı çevresinde de işgal güçleriyle çatışmalar meydana geldi.
Ramallah, Cenin, Nablus, Kalkilya ve El-Halil’de farklı bölgelerde 8 noktada çatışma meydana geldi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.