Filistin’den, BAE-ırkçı İsrail normalleşme anlaşmasına tepki

  • 14 Ağustos 2020
  • 478 kez görüntülendi.
Filistin’den, BAE-ırkçı İsrail normalleşme anlaşmasına tepki

Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ırkçı  İsrail ile normalleşme anlaşmasına tepki için Abu Dabi’deki büyükelçisini geri çekti.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ABD, İsrail ve BAE’den yapılan İsrail-BAE normalleşme açıklamasının ardından Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın talimatları doğrultusunda, Filistin’in Abu Dabi Büyükelçisi derhal geri çekildi.” ifadeleri kullanıldı.

Filistin Yönetimi daha önceki açıklamasında BAE’nin İsrail ile anlaşmasını, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin davasına ihanet olarak değerlendirerek, tepki göstermişti.

Siyonist İsrail meclisindeki İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden Ortak Arap Listesi Bloku, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail’in vardığı anlaşmayı kınadı.

Ortak Arap Listesi Bloku Başkanı Eymen Avde, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “Filistin halkının hakları iade edilmeksizin halklar arasında ne bir yakınlaşma ne bir kanaat ne bir normalleşme ne de bir barışta söz etmek mümkün.” dedi.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf’ın Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Özel Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ırkçı İsrail ile ilişkileri normalleşme konusunda anlaşmaya varan Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) Filistin ve Kudüs davasına sırtını dönmekle suçladı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcü İbrahim Kalın da, anlaşmaya tepki gösterdi. Kalın, sosyal medya paylaşımında, “Filistin halkına ve davasına ihanet edenlerin hüsranını tarih elbette yazacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.