Filistin’in Bağdat Büyükelçisi: Yüzyılın Anlaşması ve Trump Beraber Yok Olacaklardır

  • 13 Ağustos 2020
  • 1.141 kez görüntülendi.
Filistin’in Bağdat Büyükelçisi: Yüzyılın Anlaşması ve Trump Beraber Yok Olacaklardır
Filistin’in Bağdat büyükelçisi Ahmed Akl, Trump’ın ABD başkanlık seçimlerini tekrar kazanamayacağına inandığı ifade ederek, Trump’ın ve onun yüzyıllık anlaşmasının yok olacağını söyledi.
Filistin’in Bağdat büyükelçisi Ahmed Akl, Irak haber sitesi el-Malume’ye verdiği demeçte, “Filistinlilerin şiddetle karşı çıktığı Amerika’nın uzlaşma planı sözde yüzyılın anlaşması başarılı olmayacak ve sahibi Trump ile birlikte ortadan kalkacaktır.” dedi.
Filistinli Bağdat büyükelçisi, “Filistinliler hala Kudüs içindeki Siyonist planları yenilgiye uğratmak için mücadele ediyor ve Trump’ın Beyaz Saray’da yeniden iktidara gelmesi pek olası değil. Yüzyılın Anlaşması’nın başarısına kendini adamış olan herkese şöyle söylüyorum; umutlarınız suya düşecek ve sahibi Trump ile bu uğursuz anlaşma yakında çökecektir.” diye belirtti.
ABD Başkanı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve bazı Arap büyükelçilerinin katılımıyla geçtiğimiz yıl ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, Yüzyılın Anlaşması adlı Amerikan planını açıkladı. Bu planda yalnızca mültecilerin geri dönüş hakkı kaldırılmakla kalmadı, aynı zamanda Abu Dis şehri de gelecekteki Filistin devletinin başkenti olarak tanıtıldı ve Doğu ve Batı Kudüs, Siyonist rejimin başkenti olarak kabul edildi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.