Filistin’in Batı Yaka Halkı Geçen Hafta 120 Noktada İşgal Güçleriyle Çatıştı…

  • 20 Aralık 2014
  • 714 kez görüntülendi.
Filistin’in Batı Yaka Halkı Geçen Hafta 120 Noktada İşgal Güçleriyle Çatıştı…

Siyonist işgal rejimiyle onun baskı, zulüm ve terör aygıtı olan askeri güçlerine karşı direnişini sürdüren Batı Yaka halkı, geçen hafta 120 noktada işgal güçleriyle çatışmaya girdi.

Geçen hafta Batı Yaka’nın Ramallah şehrinde Siyonistlere yönelik silahlı eylem yapılırken, Kiryat Arba yerleşkesi yakınlarında işgal askerlerinden birini esir alma girişimi oldu.

Geçen hafta işgal güçlerinin Kalandiya mülteci kampını basarken saldırdıkları Filistinli gençlerden Mahmud Advan şehit olurken, geçen hafta da altı işgal askeri yaralandı.

Öte yandan dün gece yollara barikat kuran işgal askerleri El-Halil şehrinin kuzeyinde yer alan Halhul beldesi yakınlarında iki genci tutukladı.

Diğer taraftan kaynaklar Filistinli gençlerden bir grubun bugün sabah erken saatlerde Batı Yaka’nın El-Halil şehrinin ortasında bulunan ve işgal askerlerine ait bir noktaya molotof attığını belirttiler.

Kaynaklar, saldırıdan sonra büyük bir patlama ve ardından yangının meydana geldiğini belirterek, bu olayların ardından işgal askerlerinin bölgede geniş çaplı aramalar yaptıklarını ifade ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.