Filistin’in BM temsilcisinden açlık grevindeki Filistinlilere destek çağrısı

  • 14 Mayıs 2017
  • 1.023 kez görüntülendi.
Filistin’in BM temsilcisinden açlık grevindeki Filistinlilere destek çağrısı

Filistin’in BM temsilcisi Riyaz Mansur, BM Güvenlik Konseyi başkanı ve BM genel sekreterine yazdığı mektupta, uluslararası toplumdan siyonist İsrail rejimine, Filistinli esirlere yönelik zulme son verilmesi için baskı yapılmasını istedi.

Kudsnet sitesine göre,  Filistinli yetkili,  dün yaptığı açıklamada, terör rejimi İsrail zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin, insanlık dışı kanunsuz  girişimleri protesto için  açlık grevi eylemine gittiklerini ve halihazırda sağlık sorunu yaşadıklarını belirterek, onların İsrail zindanlarında her türlü baskı ve işkenceye maruz kaldıklarını  ve bu insanlık dışı girişimin, esirler üzerinde kalıcı psikolojik sorunları da beraberinde getireceği uyarısında bulundu.

Mansur, terör rejimi İsrail’in, Filistinli esirlerin meşru taleplerini yerine getirmek yerine, bu esirleri işgale karşı geldikleri ve mücadele ettikleri için terörist nitelediğini halbuki, korsan İsrail’in Suriye ve bölgede teröristlere verdiği desteğin herkes için bilinen bir gerçek olduğunu söyledi.

Filistinli yetkili, uluslararası toplumun Filistinli açlık grevindeki eylemcilere karşı sessiz kalmasını eleştirirken, bu vurdumduymazlıktan dolayı terör rejimi İsrail yetkililerinin, uluslararası  mahkemede  yargılanmadıklarını ve sorgulanmadıklarını söyledi.

Terör rejimi İsrail cezaevlerinde bulunan 6500’den fazla esirden 1700 kadarı 17 nisan itibariyle açlık grevine gitmiş bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.