Filistin’in Felaket Günü Olarak Bilinen Nekbe Gününde, Tahran’da Hamas ve Ä°slami Cihad’ın Katılımlarıyla Basın Toplantısı Düzenlendi

  • 11 Mayıs 2015
  • 844 kez görüntülendi.
Filistin’in Felaket Günü Olarak Bilinen Nekbe Gününde, Tahran’da Hamas ve Ä°slami Cihad’ın Katılımlarıyla Basın Toplantısı Düzenlendi

Filistin’in felaket günü olarak bilinen Nekbe gününün 67. yıldönümü münasebetiyle, Tahran’da Filistin ve basın yayın kuruluÅŸları temsilcilerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.
Basın toplantısında açıklama yapan Filistin Ä°slami DireniÅŸ Hareketi HAMAS’ın Tahran Temsilcisi Halid Kaddumi, Filistin meselesinin Arap ülkelerinin birinci meselesi ve önceliÄŸi olmaktan çıktığını esefle dile getirerek, Filistin halkının haklarını savunanların artık Filistinliler için bir ÅŸey yapmadığını söyledi.
Kaddumi, iÅŸgal rejiminin saldırıları ve ablukasından kaynaklanan Gazze’deki kötü hayat ÅŸartlarına dikkat çekerek, Gazze’deki Filistinlilerin ÅŸu an, ilaç, saÄŸlık ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaÅŸadığını, ancak sözde insan hakları örgütlerinin bu baÄŸlamda, önemli bir giriÅŸimde bulunmadığını belirtti.
Siyonistlerin Batı Yaka’da yaÅŸayan Filistinlilere de baskılarını arttırdığını hatırlatan Kaddumi, Filistin Özerk TeÅŸkilatı ve Siyonistlerin, Batı Yaka’daki Filistinliler için birçok sorun yarattığını kaydetti.
Filistin Ä°slami Cihat Hareketi’nin Tahran Temsilcisi Nasır Ebu Åžerif de, Nekbe günü münasebetiyle Tahran’da düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Ä°ngiltere baÅŸta olmak üzere Batı’nın komplosuyla kurulan sahte ve gasıp rejimin tarihçesini açıkladı.
Filistin’in 15 Mayıs 1948 yılında iÅŸgal edildiÄŸi güne, Nekbe günü denir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.