Filistin’in İran büyükelçisi: İmam Humeyni, ABD ile mücadelede tek örnekti

  • 20 Şubat 2019
  • 1.597 kez görüntülendi.
Filistin’in İran büyükelçisi: İmam Humeyni, ABD ile mücadelede tek örnekti

Filistin’in Tahran büyükelçisi Salah el’Zevavi, rahmetli İmam Humeyni’nin, Amerikan emperyalizmi ve siyonizmine karşı mücadelede tek örnek ve ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Tahran’da Filistin Büyükelçiliği’nin kurulmasının yıldönümünde “Salah al-Zevavi, yaptığı açıklamada, İran halkının Filistin halkı ve davasına verdiği desteğe teşekkür ederek, ”İmam Humeyni’nin  iki bayrağı tuttuğunu ve bunun birinin İslam ve diğerinin Filistin bayrağı olduğunu’ belirterek, ‘Batı bundan dolayı  İmam Humeyni’nin eylemini büyük bir suç olarak görüyordu, ancak İmam Humeyni’nin tek suçu İslam’ı ve gerçeği savunmaktı.’ dedi.

Yasadışı bir Siyonist rejimin oluşumunun nedenlerini açıklayan Filistinli Tahran büyükelçisi, Batılı sulta devletlerin, İsrail rejiminin bölgedeki hedeflerine ulaşması ve İslam birliğini ortadan kaldırmak için kurduğunu söyledi.

Filistin büyükelçisi, Amerika’nın İran’a asıl düşmanlığının Filistin’e verdiği destekten dolayı olduğunu belirterek, ABD’nin önce zalim Saddam belasını İran’a saldırttığına dikkat çekti.

Bu arada Filistin İslami Cihad hareketinin Tahran temsilcisi Nasır Ebu Şerif de, batılı ülkelerin İran İslam inkılabı karşısında durduklarını belirterek, ”ama bu inkılab Batılı engelleri aştı ve 40 yılını doldurdu’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.