Filistinli 2 Kahramanın Cesetleri Ailelerine Teslim Ediliyor…

  • 25 Aralık 2014
  • 882 kez görüntülendi.
Filistinli 2 Kahramanın Cesetleri Ailelerine Teslim Ediliyor…

Kudüs’te bir sinagoga eylem düzenleyen Filistinli iki şehidin cesetlerininin polisin yargı danışmanının bugün (24 Aralık Çarşamba) verdiği kararla önümüzdeki günlerde ailelerine teslim edileceği haber verildi. Kudüs’teki sinagog eylemlerinden dolayı 36 günden beri cesetleri bekletilen Gassan ve Uday Ebu Cemel isimli iki eylemcinin cesetlerinin belli şartlarla teslim edileceği ifade edildi.

Filistin’deki ed-Damir adlı insan hakları kuruluşu avukatı Muhammed Mahmud, bugün akşama doğru yaptığı basın açıklamasında cesetlerin teslim edilmesi konusunda dün İsrail Yüksek Mahkemesi’ne yaptığı başvurudan sonuç aldığını ifade etti.

Avukat Mahmud, İsrail istihbarat yetkililerinin bugün kendisinin, şehit Gassan’ın babasının ve kardeşi Muaviye’nin de katıldığı bir toplantı düzenlediklerini iki şehidin cesedinin teslimi konusunda dört şart üzere anlaşma sağlandığını ifade etti. Şartların ise cesetlerinin en geç önümüzdeki Pazar günü es-Sevahira kabristanında gömülmesi, aileye teslimden bir saat önce bilgi verilmesi ve cesetlerin Ebu Cemel ailesinden ve akrabalarından oluşan kırk kişilik bir grup tarafından gömülmesi şartları olduğunu söyledi. İsrail polis yetkililerinin ayrıca aileden bu şartlarına uymalarını sağlamak amacıyla kendilerine 20 bin şikel para rehin bırakmasını istedikleri ifade edildi.

31 yaşındaki Gassan Ebu Cemel ile onun kuzeni olan 22 yaşındaki Udey Ebu Cemel 18 Kasım 2014 tarihinde Kudüs’ün Deir Yasin bölgesindeki bir sinagoga eylem düzenlemişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.