Filistinli 2 Şehid Ailelerine Teslim Edildikten Sonra Toprağa Verildi…

  • 25 Aralık 2014
  • 900 kez görüntülendi.
Filistinli 2 Şehid Ailelerine Teslim Edildikten Sonra Toprağa Verildi…

İşgal güçleri, Kudüs’e bağlı Deir Yasin bölgesinde bulunan sinagoga gerçekleştirilen eylemde şehit edilen Gassan ve Udey Ebu Cemel isimli iki Kudüslü gencin cesetlerini 36 gün bekletmesinin ardından dün gece yarısından sonra teslim etti.

İşgal polisi yetkilileri şehitlerin cesetlerinin en geç bir buçuk saat içinde ve Ebu Cemel ailesi ile akrabalarının mensuplarından oluşan en fazla kırk kişilik bir ekip tarafından gömülmesini şart koşmuşlardı. Fakat cenazeler bugün (25 Aralık Perşembe) sabah erken vakitlerde yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle tekbirlerle ve intikam isteyen sloganlarla Kudüs’teki Doğu Sevahire kabristanına gömüldü.

Cesetlerin teslim alınması için bağlantıları kuran ed-Damir adlı insan hakları kuruluşunun avukatı Muhammed Mahmud dün yaptığı açıklamada işgal polisinin ayrıca, kendince ileri sürdüğü şartlara uyulması durumunda iade etmek üzere şehitlerin ailesinden 20 bin şikel parayı rehin olarak vermesini istediğini ifade etti.

Avukat Mahmud, işgal güçlerinin şehitlerin cesetlerini aileden uzak bir şekilde ve belirsiz bir yere götürmesinin sonra da burada 36 gün boyunca bekletmesinin bu aileye bir işkence ve eziyet olduğunu ifade etti.

Gassan Ebu Cemel ile Udey Ebu Cemel 18 Kasım 2014 tarihinde Kudüs’ün Deir Yasin bölgesindeki bir sinagoga eylem düzenlemiş, eylem esnasında işgal polisi tarafından öldürülmüşlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.