Filistinli Aktivistler ve Vatandaşlar, Rafah Kapısı Önünde Eylem Çadırı Kurmaya Hazırlanıyor

  • 02 Haziran 2015
  • 797 kez görüntülendi.
Filistinli Aktivistler ve Vatandaşlar, Rafah Kapısı Önünde Eylem Çadırı Kurmaya Hazırlanıyor

Filistinli aktivistler ve vatandaÅŸlar, Rafah Kapısı’nın kapalı olmasını protesto amacıyla ve sürekli açık kalmasını talep etmek için kapının önünde çadır kurarak eylem yapmaya hazırlanıyor.

Rafah Kapısı önünde eylem çadırı kurmaya hazırlanan grubun sözcüsü Ebu Kerim, dün (1 Haziran Pazartesi) yaptığı açıklamada, kapının kapalı olması nedeniyle çekilen sıkıntıların dayanılmaz boyutlara ulaşmasının ardından Rafah Kapısı önünde eylem çadırı kurmaya karar verdiklerini söyledi.

Eylemin herhangi bir grubun yönlendirmesiyle yapılmadığına, tamamen halkın ve gençlerin iradesini yansıtacağına dikkat çeken Ebu Kerim, beÅŸ gün önce Gazze’deki güvenlik birimlerine eylem için baÅŸvuru yaptıklarını ve gerekli izni almayı baÅŸardıklarını ifade etti.

Eylemin iki gün içinde baÅŸlamasını planladıklarını söyleyen Ebu Kerim, Rafah Kapısı önünde eylem çadırı kurma fikrinin kapının kapalı kalmasından zarar gören vatandaÅŸların ve aktivistlerin sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’ta oluÅŸturduÄŸu “Rafah Kapısı Grubu” sayfasından çıktığını bildirdi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.