Filistinli Aktivistlerden “Kuşatma Yeter” Kampanyası

  • 02 Nisan 2016
  • 779 kez görüntülendi.
Filistinli Aktivistlerden “Kuşatma Yeter” Kampanyası

Filistin içinde ve dışında sosyal paylaşımı siteleri Facebook ve Twitter üzerinden “Kuşatma Yeter” adıyla on yıldır devam eden kuşatmanın kaldırılması için kampanya başlatıldı.

Birçok Filistinlinin yanında Arap ülkelerinden de yüzlerce kişinin iştirak ettiği ve gittikçe katılım sayısı artan kampanyada aktivistler on yılı geride bırakan kuşatmanın son bulmasını ve Rafah Kapısı’nın açılmasını talep etti.

Aktivistler bu girişimleriyle, meseleyi büyük ölçüde unutan uluslararası çevrelerin konuyu gündeme alarak işgalciye baskı yapmalarını, ilgili şahıs ve kurumların kuşatma altındaki Gazze’ye destek vermelerini ve maddi yardımda bulunmalarını sağlamayı hedefliyor.

2008 yılından beri üç kez Gazze’ye saldıran işgal rejimi, birçok bölgeyi hayalet şehir haline getirdi. Alt yapısını yerle bir ettiği gibi, binlerce insanı evsiz ve işsiz bıraktı.

Konuyu değerlendiren Abdullah Maruf, “Gazze 10 yıldır kuşatmayla boğulmak isteniyor. Dünyanın vicdanı olsaydı özgürlerin feryadını duyardı” derken, Hamas Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak, “Gazze’de iki milyona yakın insana uygulanan abluka çağın cinayetidir. Dünyanın bu cinayeti ortadan kaldırmak için harekete geçmesi gerekir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.