Filistinli bir genç daha siyonistlerce şehid edildi

  • 02 Kasım 2015
  • 839 kez görüntülendi.
Filistinli bir genç daha siyonistlerce şehid edildi

Filistinli bir genç daha Ürdün Nehri Batı Yakasında Siyonistlerce hedef alınarak şehid edildi.

Sky News televizyonunun Arapça servisinin verdiği habere göre siyonist rejim askerleri bugün sabah Filistinliler aleyhindeki cinayetlerinin devamında Ürdün Nehri Batı yakasının kuzeyinde yer alan el-Celme kontrol merkezinde Filistinli bir genci hedef alarak şehid ettiler.

Dün de Batı Şeria’nın El Halil Şehrinde Filistinli bir genç, Siyonist İsrail askerlerince açılan ateş sonucu şehid olmuştu. Batı Şeria direnişinin başlamasından şimdiye kadar şehid olanların sayısı 74’e ulaşmış bulunuyor.

Öte yandan Kalkiliya’nın doğusundaki Azzun köyü yakınlarında dün akşam (1 Kasım Pazar) Yahudi yerleşimci sürücünün aracıyla çarptığı Filistinli gencin yaralandığı ifade edildi.

Filistinli hastane kaynakları, 25 yaşındaki Alâ Hasan El-Hatib isimli gencin Azun köyü yakınlarında ana cadde üzerinde bir Yahudi yerleşimcinin aracıyla çarpması sonucu orta derecede yaralandığını söyledi. Yaralı gencin Dervil Nezzal Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

Yahudi yerleşimciler neredeyse her gün Batı Yaka’da Filistinlilere ve mülklerine saldırıyor.

Kudüs İntifadası’nın başladığı Ekim ayı başından bu yana işgal güçleri ve Filistinliler arasında Batı Yaka ve Kudüs’te çatışmalar tırmanırken, Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarında da artış görülüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.